Sem Monika 22 letna študentka. Že od rojstva imam hujšo obliko kožnega obolenja danes poznanega pod imenom atopični dermatitis. Do mojega 19. leta je bilo stanje nekako sprejemljivo. Ko se mi je pojavilo kakšno vnetje sem uporabila predpisano kremo in s tem umirila stanje. Pred dvema letoma se je stanje drastično poslabšalo. Srbečim žariščem velikih pregibov sklepov, hrbtnih straneh rok, nog in prstov so se pridružile velike spremembe na vratu, vekah in obrazu. Moja koža na obrazu je bila rdeča, otekla, hrapava in luščeča. Veke so bile zatečene. Vse to je zelo vplivalo na mojo samozavest in splošno kvaliteto življenja. Dajala me je nespečnost, počutila sem se utrujeno, zmanjkovalo mi je energije za opravljanje vsakdanjih obveznosti, zaradi slabe samopodobe sem se začela izogibati stiku z ljudmi. Vzhodna medicina mi ni mogla pomagati zato je mami začela iskati alternativne oblike zdravljenja. Poskusila sem jih več in na koncu vedno žal ostala razočarana. Ko mi je mami predlagala, da poskusim še z lasersko akupunkturo sem bila klub ostalim razočaranjem takoj pripravljena poskusiti.
Po začetnem testiranju sem dobila predpisano dieto, ki je bila stroga saj sem pozitivno reagirala na veliko večino testiranih alergenov. Tu nisem bila prepričana, da še želim nadaljevati, saj sem bila že utrujena od vseh neuspehov in poskusov zdravljenja. Vendar sem se ob veliki podpori, ki mi jo je nudila mami vseeno odločila, da poskusim. Sledilo je 8 terapij, ki sem jih opravila v enem mesecu. Terapije so ob družbi ga. Margarete bile izredno prijetne in hitro minile. Tudi začetna dieta, ki se mi je izdela nespremenljiva se je izkazala za popolnoma užitno še več v novi zdravi hrani sem začela uživati. Sama sem rezultate začela opažati že po prvi terapiji. Imela sem vedno več energija in bila sem boljše volje. Stanje kože se je začelo izboljševati. Občutne izboljšave so bile vidne že po dveh mesecih.
Ko sem se po treh mesecih vrnila na zaključno testiranje, sem bila polna energije in moja koža je bila zdrava. Sedaj je od zdravljenja minilo že več kot pol leta. Ob pravilni prehrani in rednem ukvarjanju s športom je moja koža zdrava in jaz sem polna energije. Moje življenje je spet moje.

Monika Zdešar,2014