Vedno več ljudi oboleva za alergijami; še več je med nami alergikov, ki nimajo vidnih znakov alergij. Prikrito alergijo izdaja morda le pretirana utrujenost po obroku hrane, na katero smo alergični . Čeprav alergije same po sebi praviloma niso življenju nevarne, pa odpirajo vrata za razvoj mnogih bolezni – tudi raka. Konvencionalna medicina, žal, alergijam še ni kos, saj se omejuje zgolj na izogibanje alergenom ter na zdravila, ki blažijo simptome. V tem prispevku bomo po uvodni predstavitvi alergij opisali sodobne načine njihovega zdravljenja s pomočjo elektromagnetnega valovanja.

Vidne alergije – le vrh ledene gore.

Alergija je preobčutljivost organizma na hrano in druge snovi, ki običajno ne povzročajo težav. Kot smo že pojasnili (Aura št. 193) se alergijske reakcije pojavljajo najpogosteje na sluznicah dihal (astma … ). na črevesni sluznici (driske, vetrovi … ) in na koži. Pri vseh vrstah alergij gre za preobčutljiv, pretiran odziv imunskega sistema, saj so vir alergij lahko živila, ki so sicer zelo dobra, a določenemu organizmu vseeno povzročajo težave.

Veliko krat pa pri alergijah navzven ni opaznih vnetij, izpuščajev …. Pri začetnih ali lažjih oblikah alergij je namreč boj imunskega sistema proti alergenom omejen na (notranje) biokemične reakcije, ki niso vidne. Tudi klasični kožni in krvni testi jih tedaj praviloma ne odkrijejo. Uradna medicina jih ne šteje med alergije. Šele ko moč organizma še bolj upade in se obseg alergijskih biokemijskih obrambnih reakcij poveča, se alergije pokažejo tudi navzven kot akutna vnetja. Kadar moč organizma še bolj skopni, telo ne zmore več reagirati z burnimi alergijskimi reakcijami. Bolezen preide v kronični stadij: vnetja so stalna, a šibka ali pa jih celo ni videti. To je najbolj pogosto pri starejših ljudeh. Zdi se, da so se na starost alergije izboljšale ali celo izginile, dejansko pa so se le pritajile.

Dandanes oboleva za vidnimi alergijami že četrtina ljudi, njihovo število pa hitro narašča. Še več je pritajenih alergij. Po oceni dr. Teodora iz Stuttgarta, ki slovi po učinkovitem zdravljenju alergij, je že 70% prebivalcev razvitega sveta alergičnih, To je resen problem, saj tudi nevidne alergije vplivajo na nastanek mnogih obolenj.

Vidne in pritajene nevidne alergije – vir mnogih bolezni

Vse oblike alergij, pa naj bodo prikrite ali očitne, pomenijo trdo delo za imunski sistem. Ob stiku z alergenom se aktivira pomemben del levkocitov, obenem se po živcih prenese impulz v možgane, ki aktivirajo endokrini sistem. Le-ta s proizvodnjo hormonov usmerja in podkrepi obrambo organizma proti tujku. V bistvu nastane v organizmu nekakšno »obsedno stanje« (pospeši se srčni utrip … ), v katerem telo preusmerja energijo v imunski sistem iz drugih organov. Kineziološki test nam na primer pokaže, da se ob stiku z alergenom zmanjša moč mišic.

Seveda ima organizem v času alergijskega »alarma« manj moči za obrambo pred virusi, bakterijami, za preprečevanje rasti rakavih celic in za regeneracijo zdravih. To je v medicini že dolgo znano. Dokler niso bile razvite učinkovite metode zdravljenja alergij, se ni vedelo, kakšen velik vpliv na pojav drugih obolenj imajo alergije.

Dr.Theodor, ki učinkovito zdravi alergije z lasersko akupunkturo. Po njegovih izkušnjah so alergije pogosto v ozadju resnih obolenj kot so rak in avto imuna obolenja (multipla skleroza, revmatoidni artritis in druge), kronična vnetja glasilk, sinusov in druga kronična vnetja, Veliko pacientov s temi in drugimi boleznimi ne kaže nobenih vidnih znakov alergij, a testi so pokazali netolerantnost oziroma alergičnost na živila in/ali druge snovi. Ko je pozdravil alergije, se je vidno izboljšalo tudi stanje drugih bolezni.